Mijn juk is zacht

Posted on Posted in Genade, Leven, Relaties, Werk

Matteüs 11:28-30 Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven. Neem mijn juk op je en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden, want mijn juk is zacht en mijn last is licht.

Al weer een bekende tekst uit de Bijbel. Als ik deze tekst gewoon lees ontsnapt er een zucht van verlichting uit mijn mond . Het juk van God is zacht en licht van gewicht.

Als ik beter lees beginnen mijn wenkbrauwen zich te fronsen. God wil mij rust geven en legt daarom een juk op mijn schouders? Als ik aan rust denk, zie ik mijzelf liggend aan het strand, een beetje kuierend langs de boulevard of genietend in het gras van een mooi uitzicht.

Toch krijg je pas de rust van God als jij Zijn juk op je neemt. De crux zit in de tweede zin: Neem mijn juk op je en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart. God wil namelijk zij aan zij met jouw je levensweg bewandelen. Samen met jou door het leven ploegen. Om te leren ploegen wordt een jonger onervaren kalf gekoppeld aan een ervaren os. Zo leren de onervaren ploegers (jij en ik) van de ervaren ploeger (God) en wordt een recht spoor getrokken.

Wil jij samen met God optrekken en van Hem leren? Laat jezelf Zijn juk opleggen. Dat geeft rust.