Identiteitsverandering

Posted on Posted in Genade, Heilig, Leven

Marcus 8:34 Hij riep de menigte samen met de leerlingen bij zich en zei: ‘wie mijn volgeling wil zijn, moet zichzelf verloochenen, zijn kruis op zich nemen en zo achter Mij aan komen.’

 

Ik hou van handleidingen. Ze maken het leven eenvoudiger door gewoon te doen wat er staat en vervolgens werkt het. Je kunt de moeite nemen om alles zelf uit te zoeken (en ik ken ook mensen bij wie dat met succes lukt), maar geef mij maar een duidelijk stappenplan.

En hier staat dan het stappenplan om Jezus’ volgeling te zijn; drie stappen wel te verstaan. Maar eerlijk gezegd maakt deze handleiding het niet direct duidelijker.

Stap 1: met andere woorden: zet jezelf maar aan de kant. Uhh?? Ja?? Hoe? En vooral waarom??

 

Als zonen en dochters zijn we geboren. Geboren als Adamskinderen. Deze identiteit zit in ons. Adam, de eerste mens, de mens die het dacht beter te weten en zondigde. Zijn zonde is geslacht op geslacht doorgegaan en we zijn allemaal erfgenamen van deze zonde. Ons denken en ons gedrag zijn hiervan uitingen. Door de zonde zijn we afgesneden van God. Wat zonde!

En dat is stap 1… wij hoeven niet meer Adamskinderen te zijn en deze identiteit te hebben. We mogen Godskinderen zijn! Wat een identiteitsverandering!! Als Zijn volgeling mogen we als Koningskinderen op schoot kruipen van God en ziet Hij jou als rein, heilig, rechtvaardig en volmaakt!

 

Breek met je identiteit als Adamskind en wordt Zijn kind! Make a change, make the change!