Bid, vraag en ontvang

Posted on Posted in Gebed, Geloof, Leven, Relaties

Marcus 11:24 Daarom zeg ik jullie: alles waarom jullie bidden en vragen, geloof dat je het al ontvangen hebt, en je zult het krijgen.

Ik heb al een reclame van Sinterklaas voorbij zien komen. Sinterklaas is nog niet in het land, maar we kunnen wel al beginnen met ons verlanglijstje. De strekking van de reclame is dat we dit vroeger knipten en plakten, maar nu kan je een digitaal verlanglijstje maken.

Veel mensen gaan ook zo om met God en denken dat de tekst van vandaag ook over hun verlangen gaat. Ze zijn ook teleurgesteld als de voorgestelde formule uit Marcus 11 niet werkt.

Gebed gaat echter over een relatie, je moet God dus leren kennen. Gebed gaat over het delen van je hart. Jij met God en God met jou. Luisteren naar elkaar en God daadwerkelijk ontmoeten. En in elke ontmoeting die God heeft met een persoon verandert er ook iemand … en die persoon is niet God. Als wij echt met God een relatie hebben dan wordt Zijn verlangen, ons verlangen en Zijn wil onze wil (Onze Vader – Matteüs 6:11). Als we dan vanuit die wil en verlangen van God bidden, dan kunnen we alles vragen wat we willen en we zullen het krijgen wat we al ontvangen hebben . Net als een zwangerschap: je hebt de baby al ontvangen, maar de baby moet nog geboren worden.

Zoek naar die relatie en Zijn wil. Bid, vraag en ontvang; en je zult het krijgen.