Ontvang wat je geeft

Posted on Posted in Leven

Lucas‬ ‭6:38‬ ‭Geef en u zult iets terugkrijgen, meer dan overvloedig zult u ervoor terukrijgen. Met de maat waarmee u meet, zult ook u gemeten worden.

Heb je wel eens moe en uitgeput op de bank gezeten terwijl je eigenlijk een rondje wil rennen? Maar je voelt je futloos. Het beste recept om op dat moment weer energie te krijgen is door juist wel te gaan rennen. Wanneer je energie wil oogsten dan moet je energie zaaien.

Zo werkt het met alles in het leven. Wil je vrienden? Wees een vriend voor iemand. Wil je werk? Probeer eens vrijwilligerswerk. Wat je geeft zul je uiteindelijk terug ontvangen. En meer dan dat.

Waarom is dit? Omdat dit een geestelijke wet is genaamd, de wet van zaaien en oogsten. God wil dat we het initiatief nemen om naar buiten gericht te zijn (zaaien). Wanneer we dat doen, en dus niet alleen met onszelf en onze eigen behoeften bezig zijn, dan zullen we dingen in ons leven ontvangen (oogsten) die we nodig hebben.

Binnen begint dus buiten. Oogsten begint met zaaien. Ontvangen begint met geven. Om dit te oefenen kun je vandaag beginnen met iets simpels. Geef een glimlach aan iemand die er bedroefd uit ziet. Je zult merken dat je gedurende de dag veel vrolijkheid zal oogsten. Win-win voor iedereen!