Echt waar!

Posted on Posted in Geloof, Genade, Leven

Johannes 8: 31-32 En tegen de Joden die in Hem geloofden zei Jezus: ‘Wanneer u bij mijn woord blijft, bent u werkelijk mijn leerlingen. U zult de waarheid kennen, en de waarheid zal u bevrijden.’

 

‘… en de waarheid zal u bevrijden.’

Laten we het even omdraaien voor alle duidelijkheid: dan houdt de leugen je vast!

Ken je die gedachtespinsels? Je bent niet mooi, je doet het niet goed genoeg, niemand vindt jou leuk, ze zullen wel denken… en vul maar verder in. Het zijn ingefluisterde leugens, het is niet Gods waarheid over jou!

 

‘u zult de waarheid kennen’

Ken jij de waarheid? ‘Kennen’ in de Bijbel gaat nog verder dan ‘kennis hebben van’. ‘Kennen’ is het hebben van een relatie, van iemand kennen. In dit geval het kennen van Jezus. Want zijn waarheid maakt vrij. Zijn waarheid is dat Hij voor jouw gestorven is en weer is opgestaan, omdat je dat waard bent! Zijn waarheid is dat jij kind bent van de Allerhoogste God; kostbaar en mooi gemaakt, precies zoals jij moest zijn. Jouw identiteit ligt in die waarheid! Dát is wie jij bent, dát maakt vrij! De leugens houden je vast; houden je vast in schaamte, houden je vast in minderwaardigheid, houden je vast in tekortkomingen.

De waarheid maakt vrij: jij bent kind van de Allerhoogste God, dát is jouw identiteit, dát is jouw waarheid over jouw leven.

Vind je het lastig om dat te pakken? Spreek het elke dag uit over jouw leven. Laat de waarheid harder klinken dan de leugens. Want de waarheid… maakt vrij!