Vader van de waarheid en het leven

Posted on Posted in Geloof, Genade, Wijsheid

 

Johannes 8:44b  [De duivel] is vanaf het begin een moordenaar geweest. Hij hoort niet bij de waarheid, omdat er geen waarheid in hem is. Wanneer hij liegt, spreekt hij zoals hij is: een aartsleugenaar, de vader van de leugen.

 

Ik kan mij niet heugen dat we voor Bijbelkracht ooit een blog over de duivel hebben geschreven. Dat komt omdat we de mensen die deze blogs lezen willen wijzen op het goede nieuws, de hoop, de genade en de liefde van God voor iedereen ondanks al onze fouten.

 

Ik wil dus ook nu een aantal positieve dingen zeggen die wijzen naar God. Doordat we weten wie de duivel is: een moordenaar en een leugenaar, kunnen we ook veel beter begrijpen welke genade Jezus daar tegenover zet als Hij zegt: ‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand komt tot de Vader dan door Mij.’(Johannes 14:6)

 

De duivel wil de wereld laten geloven dat er meerdere wegen zijn naar een vader, dat er meerdere opties zijn in waarheid en dat het leven alleen hier op aarde belangrijk is. Daar begint dan ook de verwarring. Jezus biedt een duidelijk antwoord. Hij is de weg, Hij is de waarheid en Hij is het leven. Door de duivel kom je bij de vader van de leugen en door Jezus bij de Vader van de waarheid en het leven. Welke vader kies jij?