De dood is geen dood

Posted on Posted in Geloof, Leven

Johannes 11:25 ‘Ik geef de doden het leven terug,’ zei Jezus tegen haar. ‘Ik ben Zelf het leven. Wie in Mij gelooft, zal leven, zelfs als hij gestorven is.’

Mijn oom is vorige week zondag gestorven, 72 jaar oud. Hij stierf op Eeuwigheidszondag. De vrijdag ervoor zei hij tegen zijn vrouw, “ik zie een poort wijd open staan”. En door die poort is hij gegaan. Naar een betere realiteit.

De dood is geen dood. Het is een overgang naar een nieuwe dimensie. Wanneer je geboren wordt verlaat je de dimensie van de baarmoeder via het baarmoederkanaal en kom je in een veel grotere realiteit. Maar het lijkt het einde van de wereld voor je. Hetzelfde gebeurt wanneer je sterft. Het lijkt het einde, maar je gaat simpelweg door een kanaal naar een grotere realiteit.

Jezus is de Schepper van het Leven. Als Schepper is Hij dus de baas. Hij kan leven scheppen, Hij kan het ook herscheppen. Wanneer je gelooft in Jezus dan ben je al gestorven. In de doop ben je met Hem begraven, om, zoals Jezus is opgestaan uit de dood, nu al met Hem een nieuw leven te leiden. Je nieuwe leven is al begonnen. Straks nog even de poort door en dan gaat het verder.

In Eeuwigheid.