Jezus de specialist

Posted on Posted in Bijbel, Geloof, Genade, Leven, Wijsheid

Mattheüs 7:7 HTB
‘Bid en u zult ontvangen waarvoor u bidt. Zoek en u zult vinden wat u zoekt. Klop en de deur zal voor u worden opengedaan.’

Sinds een tijdje bezoek ik een fysiotherapeut. En bij mijn eerste bezoek viel mij op dat mij allerlei vragen werden gesteld. Waar zit de pijn, wat doe je voor werk? …etc. Ik merkte dat ik dat een beetje raar vond. Ik ben toch bij een specialist? Ik weet niet hoe mijn lichaam in elkaar zit, jij zou dat moeten weten.

Ik had verwacht dat hij naar mijn rug zou kijken en direct kon zien waar de problemen zaten. Dat hij zonder dat ik iets zou zeggen pijngebieden zou zien waar ik niet een van weet. Want hij is de specialist.

Jezus is de specialist van jouw leven, je noden en verlangen. Hij wil je helpen en alles geven wat je nodig hebt. Maar hij wil zich niet opdringen. Daarom zegt hij; bid, zoek en klop. Niet omdat hij jou anders niet kan helpen. Maar omdat wanneer je Hem toelaat je te onderzoeken, het nodig is dat je jezelf onderzoekt.

Hij wil je helpen, dus wees specifiek. Hij wil jouw verlangens leren kennen.

‘God, ik wil dat U alles van me weet. Kijk in mijn hart, onderzoek mijn gedachten. Zeg het me als ik iets verkeerds doe, en help me om weer te leven zoals U het wil.’
(‭‭PSALMEN‬ ‭139:23-24)