Nieuwjaars liefde

Posted on Posted in Leven, Maatschappij, Relaties

Romeinen 5:8 Maar God bewees ons zijn ​liefde​ doordat ​Christus​ voor ons gestorven is toen wij nog zondaars waren.

We hebben net Oudjaarsavond achter de rug. Duizenden mensen zijn bij elkaar gekomen om samen het oude jaar af te sluiten en het nieuwe te beginnen. Vol met goede voornemens. Op het moment dat de klok 12.00 ‘s nachts aangeeft en buiten het vuurwerk losbarst wensen we elkaar al het goede voor het komende jaar. We lopen daarna naar buiten om buren, kennissen, maar ook wild vreemden een gelukkig Nieuwjaar te wensen. Daar waar we normaal elkaar niet groeten is het nu een en al vriendelijkheid.

Helaas houden we onze goede voornemens vaak maar kort vol. We hebben binnen de kortste keren weer onenigheid met onze partner, dat nare trekje komt toch weer naar boven, we grijpen toch weer naar de sigaret of drankfles, we mopperen over het weer, de buren en de baas en de agenda en eigen leven is bepalend voor de tijd die we in anderen willen investeren.

God is anders. Hij stuurde Zijn Zoon Jezus naar deze wereld en bleef bij zijn vaste voornemen de relatie met de mensen weer te herstellen. Ook al wilde de mensen Jezus niet accepteren, God zette Zijn plan door en Jezus stierf voor mensen die nog steeds in zonde leefden.

Maar juist als wij Jezus accepteren ontvangen wij de kracht om vanuit die liefde van God onze goede voornemens vol te houden. Vriendelijk te blijven naar vreemden, trouw te zijn aan onze partner, aardig te spreken over onze buren en de baas en ons te richten op een zinvol leven gericht op anderen. God bewees Zijn liefde door Jezus voor ons.