Niet betalen, wel ontvangen

Posted on Posted in Genade

Rom. 6:23 De zonde betaalt een hard loon: de dood! Maar de genade van God geeft wat niemand verdient: eeuwig leven met Christus Jezus, onze Here.

Wanneer je op de markt loopt of oliebollen gaat halen dan betaal je voor wat je meeneemt. Er is geen marktkoopman die je gratis een zak sinaasappels meegeeft, geen kraampje waar je gratis 10 oliebollen kan ophalen. Er vindt een transactie plaats: betalen, dan ontvangen.

Zo is het ook met dood. Deze wordt betaald door de zonde. Door de zonde is dood en verderf de wereld in gekomen. Een dure transactie.

Zo niet met genade. Voor genade hoef je niet te betalen. De genade van God geeft leven, terwijl we de dood hebben verdiend. De genade van God is groter dan het loon van de zonde. Je mag deze genade ontvangen, zonder ervoor te hoeven betalen. Jezus heeft al betaald. Wat een grote God!

Leave a Reply