Laat je leiden

Posted on Posted in Geloof, Heilige geest

Rom. 8:14 Allen die door de Geest van God worden geleid, zijn kinderen van God.

Terwijl ik op een papiertje een boodschappenlijstje aan het schrijven ben, kijkt mijn driejarige dochter mij ineens aan. Ze pakt een potlood en vindt een stuk papier. Als een spiegelbeeld gaat ze op mijn manier zitten en met een serieuze blik gaat ze ‘schrijven’. Ze wil ook kunnen wat mama kan, ze wil leren en ze is op reis om groot te worden.

Zo is het ook met ons. Of je nu net christen bent geworden of al langere tijd. Je bent een kind van God. En dat betekent dat je steeds meer op Hem wilt lijken, dat je wilt leren en dat je aan het groeien bent tot meer volwassenheid als christen. Hoe mooi is het dat we dit niet alleen hoeven te doen! We hebben een Voorbeeld, een Leider, een Hulp. De leerlingen van Jezus waren maar wat bang dat hun grote voorbeeld en leider weg zou gaan en dat ze zonder Hem niks meer zouden kunnen. Maar Hij voorziet! God stuurde (en stuurt) de Heilige Geest naar iedere gelovige. Om niet alleen te zijn, om je te leiden in alles!

Een kind kijkt, doet en leert. Laat jij je leiden door de Heilige Geest? Luister, doe en leer!

Leave a Reply