Aan tafel geroepen

Posted on Posted in Leven

Romeinen 8:28 En wij weten dat voor wie God liefhebben, voor wie volgens zijn voornemen geroepen zijn, alles bijdraagt aan het goede.

Als ik thuis om een uur of zes “eten” of “aan tafel” roep komen er van verschillende kanten mensen aangelopen. Dat verschilt van dag tot dag naargelang mijn kinderen (en aanhang) hebben aangegeven mee te zullen eten. We gaan er van uit dat iedereen in principe mee eet, maar soms maken onze kinderen andere keuzes waardoor er minder mensen aan tafel zitten dan verwacht.

De maaltijd is ook niet altijd wat iedereen had gehoopt of hun lievelingseten, maar wel voedzaam en gezond.

In de Bijbel staat op verschillende punten dat God van de HELE wereld houdt en daarom Zijn Zoon heeft gegeven (o.a. Joh 3:16). Hij heeft van te voren niet bedacht wie wel en wie niet aan Zijn tafel mee mogen eten of tot Zijn kinderen zullen zijn. Iedereen is uitgenodigd. Iedereen kan voor Hem kiezen. Daarom roept Hij ons allemaal, maar niet iedereen heeft de intentie om ook bij hem aan tafel aan te schuiven. Die keuze mag iedereen zelf maken.

Niet alles wat we in ons leven voorgeschoteld krijgen is ons lievelingsgerecht, maar God zorgt er voor dat we er wel van groeien.

Hou jij van God en kom jij aanlopen als Hij roept dat je aan tafel mag? Hij zorgt goed voor jou!

Leave a Reply