De waarom vraag

Posted on Posted in Leven, Wijsheid

Romeinen 12:2 En wordt niet gelijkvormig aan deze wereld, maar wordt hervormd door de vernieuwing van uw denken, opdat gij moogt erkennen wat de wil van God is, het goede, welgevallige en volkomene. (NBG)

Toen onze kinderen kleiner waren stelden zij vaak de waarom vraag. Dat kon echt lang doorgaan, maar kwam uiteindelijk om een punt waarop ik mij afvroeg ‘ja, waarom eigenlijk?’ De kracht van deze ‘waaromvraag’ zit namelijk in het terugzoeken naar de werkelijke reden achter dingen.

Deze waarom vraag kunnen we ook stellen mbt hoe wij kijken naar de wereld en hoe God kijkt naar deze wereld.

Wat in de NBG vertaling wordt aangeduid met ‘vernieuwing van je denken’ wordt in andere vertalingen aangeduid met ‘gezindheid’. ‘gezindheid’ wordt in het woordenboek vertaald met: overtuiging, houding, instelling, mentaliteit, denkwijze. Wat begint in het veranderen van je denken, verandert uiteindelijk je mentaliteit en denkwijze. Deze denkwijze ‘hervormd’ (verandert) de manier waarop je naar de wereld kijkt en de manier waarop je in deze wereld leeft. De verandering begint als wij vragen durven stellen waarom we als mensen op een bepaalde manier kijken en waarom God anders kijkt. Dan besef ik mij ineens dat als ik leer kijken op Gods manier de wereld er opeens anders uit ziet en dat helpt mij om God keuzes te maken.

Waarom zou jij niet eens op Gods manier kijken? Dan zul je namelijk ontdekken wat God van u wil en wat goed, volmaakt en hem welgevallig is (NBV)

Leave a Reply