Jij bent een afbetaald koophuis

Posted on Posted in Geloof, Leven, Relaties

Efeziërs 1:11 Door onze eenheid met Christus zijn wij het eigendom van God geworden. Dat is altijd de bedoeling geweest van Hem die alles doet zoals Hij Zelf wil en goedvindt.

Wat heb je liever, een studentenkamer, een huurhuis, een koophuis met hoge hypotheek, of een afbetaald koophuis, volledig in eigendom? De vraag stellen is hem beantwoorden. Wanneer je één bent geworden met Jezus door jouw geloof en door Zijn genade, dan word jij een koophuis van God. Hij komt bij je wonen en zegt: “deze woning is afbetaald”. Dit betekent dat de dingen die vroeger vat op je hadden, invloed hadden op je woning of aanwezig waren in je woning, eruit worden gezet.

Er is iemand die dat niet leuk vindt, een vijand. Die vijand zal proberen om je te laten geloven dat je eigenlijk een huurhuis bent. Hij zal je voorhouden dat het allemaal maar tijdelijk is. Dat je niet echt van God bent. Dat hij nog recht heeft op bepaalde gronden uit het verleden. Begrijp het goed, er zullen dingen gebeuren die heel echt lijken, maar dat niet zijn. Een “ziekte” van vroeger komt weer tevoorschijn. Of een gevoel van verlatenheid of angst maakt zich van je meester. Of een relatie die eigenlijk niet goed voor je was duikt op. Zomaar. Toevalligerwijs dringen er zich zaken aan je op, die je vroeger wel in je huurhuis had, maar die niet meer thuishoren in dit afbetaalde huis waarvan God de eigenaar is. Zie het voor wat het is. Hij doet net alsof! Die vijand.

Zet de dingen van vroeger uit je afbetaalde huis. Dan kun je lekker gaan genieten van wat God daar allemaal voor je heeft klaarstaan. De open haard van Zijn liefde en kracht. De keuken van Zijn woord en Geest. De tuin van Zijn roeping en bestemming. Jij bent van Hem. Niemand pakt dat van je af!

Leave a Reply