Succesvol ondernemen doe je vanuit Gods leiding en kracht

Posted on Posted in Geloof, Leiderschap, Leven, Werk

Filippenzen 1:6 Ik ben er zeker van dat God op de grote dag van Christus Jezus het goede werk dat Hij onder u begonnen is, zal voltooien.

Zou jij iets willen ondernemen dat heel succesvol is? Dat is Gods plan voor jou. Hij heeft goede werken voor je klaarliggen (Ef. 2:10). In het Grieks betekent het woord ‘goede’ hier “succesvol” en ‘werken’ betekent “onderneming”. Met andere woorden: God zal het goede werk wat Hij in je is begonnen voltooien, en er een succesvolle onderneming van maken.

Succesvol ondernemen heeft niets te maken met “ondernemer” zijn. Het gaat erom dat Hij jou genade geeft voor datgene waartoe Hij jou roept. Dat is voor iedereen anders. Voor de een is het om als werknemer een positieve bijdrage te leveren in de bedrijfscultuur. Voor de ander is het om een groep vrienden bij elkaar te brengen, rondom een gezamenlijk thema. Weer een ander zet de buurt positief op zijn kop. Een ander schrijft blogs. Weer een ander is van positieve invloed in de sportwereld. Iedereen vanuit zijn door God gegeven gaven en passies.

Wat zijn Gods gaven voor jou? God geeft Zijn genade (charis) voor jouw gaven (charisma). Hij maakt af wat Hij is begonnen. Hij is de grootste aandeelhouder van jouw onderneming. Begin niet bij je dromen, begin bij God. Hij is jouw begin en jouw einde. Hij is de bron van elk succesvol ondernemen – voor Zijn doelen.

Leave a Reply