Vind rust in het perspectief

Posted on Posted in Geloof, Genade, Leven, Maatschappij

Filippenzen‬ ‭1:21
‘Voor mij is het leven Christus Zelf en het sterven pure winst.’

Het leven op aarde is soms rommelig, vies en ongecontroleerd. En dat terwijl we gemaakt zijn met een behoefte aan vastigheid. Wanneer we lekker in ons vel zitten kunnen we wat ‘losser’ zijn, maar zodra het wat minder gaan komt die behoefte naar vastigheid naar boven.

Maar waar kunnen we aan vasthouden als alles om ons heen steeds veranderd?

Deze tekst in Fillippenzen geeft ons een perspectief. Eentje die we niet makkelijk zien. Eentje over de winst, het échte geluk, het beste leven en dat we die zullen ervaren wanneer we in de hemel zijn.

Wat doen we dan tijdens ons leven hier en nu? We proberen ons vast te houden. En wat nou als je je vasthoud aan datgene wat nooit veranderd, diegene die de winst voor jou heeft klaarliggen in de hemel?

Hou je vast aan Jezus, leef je leven niet op jezelf, maar ín Hem. En je zult een perspectief ontvangen die je rust en energie geeft. – Met je oog op de winst en beide voeten op de grond.

‭‭

Leave a Reply