Kleed je met genade

Posted on Posted in Genade, Leven

Kolossenzen 3:12-14 Omdat God u heeft uitgekozen, omdat u zijn heiligen bent en hij u liefheeft, moet u zich kleden in innig medeleven, in goedheid, bescheidenheid, zachtmoedigheid en geduld. Verdraag elkaar en vergeef elkaar als iemand een ander iets te verwijten heeft; zoals de Heer u vergeven heeft, moet u elkaar vergeven. En bovenal, kleed u in de liefde, dat is de band die u tot een volmaakte eenheid maakt.

Iedere dag sta ik weer voor de kledingkast om uit te zoeken wat ik de volgende dag weer aan ga trekken. Voor veel mensen een dagelijkse marteling want “Ik heb niets om aan te trekken”. Ik heb gelukkig een makkelijke maar eenvoudige keuze uit blauw of blauw (met lichte variatie). In de loop van de jaren heb ik mijzelf aangeleerd om dit ’s avonds al te doen en voor de volgende morgen klaar te leggen zodat ik ’s morgens niet (en nu al helemaal niet in het donker) een keuze hoef te maken.

Paulus heeft een kledingvoorschrift voor christenen. Hij spreekt over het aantrekken van innig medeleven, in goedheid, bescheidenheid, zachtmoedigheid en geduld. Eigenlijk kun je dit kort omschrijven als de aansporing van Paulus aan ons om genade aan te trekken als kleding.
Wij hebben in onze relatie met God niets verdiend. Het is Gods genade voor ons dat Hij met ons een relatie wil hebben. Vanuit die genade en liefde van God kunnen wij onze relatie met anderen vormgeven. Die keuze kun je nu al maken en niet pas als een bepaald moment zich voordoet.

Kies nu en kleed je met genade.

Leave a Reply